Wednesday, October 17, 2012

Krutonger

Knasende sprø, hjemmelagde krutonger

IMG_1771-001

Krutonger er snadder i supper og salater, og nystekte, hjemmelagde krutonger smaker uendelig mye bedre enn ferdigkjøpte. Dessuten en finfin mulighet til å gi brødet fra i går (eller forgårs) nytt liv som deilige, nystekte, lune krutonger.

Krutonger:

  • 3-4 centimetertjukke brødskiver
  • 2 ss olivenolje
  • Valgfritt krydder, for eksempel timian, persille eller rosmarin
  • Eventuelt 1 fedd finhakket hvitløk
  • Salt og pepper

Skjær 3-4 centimetertjukke brødskiver (brødet kan gjerne være en dag eller to gammelt), og skjær bort skorpene. Bland sammen olje og krydder i en skål. Skjær brødskivene i terninger, og vend terningene i krydderoljen. Spre brødterningene utover en bakepapirkledd stekeplate, og stek på 225 grader til krutongene er sprø og gyldne (omtrent 10 minutter).

Alternativt kan du riste brødterningene i litt olje i en stekepanne.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.